Cicle matinal De Quintos

Logo De Quintos obra de Lolo Lapón

Des de la seva primera edició, el 16 de novembre de 2013, i organitzat en principi per La Fonoteca Barcelona i la revista Shook Down (més endavant s’afeixiria el BIS Festival), De Quintos es presentà com un cicle mensual de concerts gratuïts amb diferents propostes emergents de la música independent a l’hora de l’aperitiu. Aquí rau la diferència amb altres històries semblants.

El cicle ‘De Quintos’ pretén ser una alternativa als concerts habituals de sala en horari nocturn. Gràcies a l’horari matutí i el preu gratuït es preten acostar la música a la major gent possible, en un ambient familiar i distès. Tot bé de l’habitual i clàssic “ir de quintos”, és a dir, anar a pendre una cervesa, molt habitual al nostre país, especialment al migdia. D’aquí va arribar aquest nom. I perquè no complementar-lo amb bona música i d’altres activitats relacionades amb la música? El cicle va començar a La Milagrossa, petit però acollidor bar a Gràcia. Un cop va tancar aquest, ens varem traslladar de barri i varem passar a la Sagrera, on vam estar en dues edicions, concretament a l’Espai30 de la Nau Ivanow. Després d’un petita aturada tornem novament a Gràcia amb els ànims i les ganes renovats completament. Ho fem al Continental, un lloc molt acollidor en ple cor d’aquest actiu barri i que va apostar també per aquesta fórmula matinal, poc habitual en nostre país.

Ran Ran Ran, Sictor Valdaña, Sam Destral, Combray, Creamy Creature, Grushenka, Cadernera, Bartleby, Flamaradas, Elora, Alpine, Big Summer, Tartana, The Zephyr Bones, Esponja, Perlita, Hibernales, Evripidis & His Tragedies, Juanpe González, Los Popov, Aloha Bennets, Mira Cunit, Kelly Kapowsky, Bedroom, Coach Station Reunion, Hans Laguna, La Vida Padre, Cor Blanc, Cenetaph, Parlament o Rombo són els grups emergents que han passat pel cicle fins ara i que en diversos casos han anat despuntant i fitxant per importants segells i també han recorregut ciutats i festivals confirmant la nostra aposta.

A més el cicle ha tingut una característica molt especial, les xerrades que organitzem abans dels concerts. Professionals i noms destacats de diferents àmbits han debatut sobre diferents assumptes relacionats amb la indústria musical: els directors de Rockdelux (Juan Cervera i Santi Carrillo), Mondosonoro (Joan S. Luna) i Ruta 66 (Alfred Crespo) van parlar sobre el futur de la premsa musical escrita; artistes com la dibuixant Ana Belén Rivero o professionals com Daniel Granados i el periodista Rubén Izquierdo (Shook Down) sobre els pros i contres del crowdfunding i els responsables de les botigues de discos Revolver, Ultra-Local i Surco sobre el futur de les botigues de discos.

En aquest moment el cicle està aturat, però esperem reprendre el mateix el més aviat possible.

Enllaç al Facebook de De Quintos -> aquí