Kiev Cuando Nieva neix a finals dels 90 com a espai en una ràdio universitària de la Facultad de Bellas Artes de Conca. Des de llavors Antxon Corcuera i els germans Aquilué; Javier (Tres Estrellas) i Carlos (Tres Estrellas, En); s’han llaurat amb els anys una carrera aliens als camins més trillats de l’escena alternativa pop, fins a consolidar a Kíev com una de les bandes més interessants en el panorama del la independència espanyola actual.

    El grup d’Osca elabora cançons esquives en concepció, però sempre reconciliables, que amb el pas del temps es van erigint obligatòries, fraternals. Donar nova forma a la quotidianitat mitjançant un verb auster (aïllat és quasi imperceptible) amb el qual aconsegueixen exposar la brillantor del que ignorat, una cosa només assolible en l’espai obert entre la senzillesa i aquesta fugissera impressió que és palpar la potència més subjectiva, la poesia.

    Han calgut un EP, quatre àlbums i un disc de versions en directe per convocar unànimes a la crítica especialitzada d’una banda i a una lògia de fans avançats de l’altra, davant ‘aquest’, el seu personalíssim codi expressiu. Un senyal subtil, tot i que definitòria i pictoricista, a la qual molts de nosaltres hem recorregut per viure durant els últims anys. Al BIS presentarán les cançons del seu nou i cinquè disc, “Los bienes”.

    Lloc del concert: Espai Jove Les Basses (BIS de nit).