Entrevista: Coherence

Coneix els grups que tocaran al BIS del mes de novembre de 2017.

Un dels grups que molt segurament despuntarà en propers mesos en l’àmbit de l’emo-punk català son Coherence. Els barcelonins estaran presents a una nova edició del BIS i des del BISZine voliem conèixer una mica d’aquesta proposta formada pel l’Adrià (veus i guitarra), el Guillem (veus i guitarra), la Marina (bateria) i en Carlos (baix). Actualment es troven enllestint el que ser¡a el seu debut discogràfic, amb l’Iban Rodríguez com a tècnic i produït per l’Eric Fuentes, cançons que de ben segur sonaran al festival barceloní. Els Coherence son l’aposta Ultra-Local Records per aquest proper BIS y aqui teniu les respostes que en conjunt varen fer al qüestionari que els varem remetre.

Imagineu que heu d’explicar a algú que no coneix absolutament res de vosaltres qui sou i quina música feu…

Som una banda de Barcelona influenciada per les corrents musicals minoritàries que van sorgir en els anys 90 que van des del Punk-Hardcore, fins al Emo ó Grunge, entre d’altres.

Esteu en algun segell discogràfic? Fins a quin punt en el moment actual és necessari un segell per a un grup com el vostre?

Per ara no estem en cap segell. Considerem que els segells ajuden a difondre i donar visibilitat a grups emergents.

Per norma general sou compradors de música, o preferiu la comoditat de plataformes com Spotify, bandcamp o soundcloud per escoltar els vostres grups favorits?

Per norma general comprem música tant en vinil com en CD, però també consumim plataformes digitals. No creiem que les dues siguin incompatibles entre si. Gràcies a Bandcamp, per exemple, podem descobrir noves formacions.

Creieu necessari que hi hagi un estatut del músic, amb el seu conveni col·lectiu?

Creiem que és necessari que es consideri com a professió a efectes legals i sigui tractada com a tal, però no ens sembla que estiguem en un entorn governamental i social que estigui disposat a formalitzar la situació ni que ajudi a que això sigui possible. No volem que agents externs se segueixin aprofitant del músic local.

En quin punt de professionalització us trobeu? Us veieu en algun moment vivint de la música?

Intentem treballar tots els aspectes del grup de manera professional. Ens agradaria comprar illes a la Polinèsia però de moment l’Emo no dóna per menjar.

Si la gent jove no disposa de pressupost per a concerts, què faríeu per fomentar que les noves generacions s’aficionin a anar de concerts?

Per fomentar la cultura de concerts creiem que s’ha de canviar la mentalitat de la societat des que som petits. Tasca que no només competeix a pares i mestres sinó a d’altres àmbits de la societat.

Al novembre toqueu al BIS, en aquell moment, quina serà la actualitat del grup? 

Al novembre tocarem les cançons que presentarem en el nostre primer LP produït per Eric Fuentes, que sortirà entre finals d’aquest any i principis de 2018.


Podeu escoltar la seva primera demo editada l’any passat a continuació:

Entrevista publicada al setembre de 2017.