Doble Pletina està format actualment per Laura Antolín (veu i baix) , Marc Ribera (veu, guitarra, serra musical i veu), Jaume Cladera (teclats), Francina Ribes (ukelele, veus i sintetitzador) i Jordi Irizar (bateria), i actuaran per primer cop al BIS (per cert, ja en teniem ganes). En el moment de publicar aquesta entrevista estan en el procés inicial de composició de temes nous, i tot i que no sabem si alguna sonarà al seu concert del BIS, segur que no mancaran tota una llista de hits on et pots trovar (segons ens recorda la nota de premsa que tenen penjada a la web de la seva discogràfica actual) una mica de tot, des de sons que ens remeten a Phil Spector o a Stephin Merritt, a d’altres que sonen com un cuplé o com una cançó tradicional. Volem saber més coses d’ells des de la perspectiva d’un festival com el BIS, i aquí tens les respostes…
Fins a quin punt en el moment actual és necessari un segell per a un grup com el vostre?
Hem editat dos LPs amb Jabalina, encara que també hem tret referències amb Discos de Kirlian, Discos Garibaldi, Discos Walden o Austrohúngaro. És molt positiu poder comptar amb segells il·lusionats que s’encarreguin de part de la feina logística i extramusical, però d’una altra banda, l’autoedició també ens sembla una opció factible.
Per norma general sou compradors de música, o preferiu la comoditat de plataformes com Spotify, bandcamp o soundcloud per escoltar els vostres grups favorits?
En general utilitzem les plataformes de streaming per descobrir nova música. És quan ens enamorem d’un grup que l’afegim a la col·lecció de vinils.
Creieu necessari que hi hagi un estatut del músic, amb el seu conveni col·lectiu?
Sí, creiem que és necessari no només en l’àmbit de la música, si no en tot l’àmbit cultural en general, que malauradament sol ser molt precari en el punt en què es professionalitza.
En quin punt de professionalització us trobeu? Us veieu en algun moment vivint de la música?
En el punt en el que ens trobem, i estem contents de com ens han anat les coses, amb prou feines cobrim les despeses del grup (local d’assaig, instruments, desplaçaments, dietes…). Viure de la música queda massa lluny com per plantejar-ho.
Si la gent jove no disposa de pressupost per a concerts, què faríeu per fomentar que les noves generacions s’aficionin a anar de concerts?
No tenim clar que la hipòtesi que la gent jove no disposa de pressupost per a concerts sigui sempre certa. Potser, en molts casos, simplement les prioritats són unes altres. En qualsevol cas, de cara a despertar el seu interés en la música i en la cultura en general, potser estaria bé que les institucions invertissin més en cultura, de manera que la poguessin promoure i fer-la més accessible entre les noves generacions, mantenint unes bones condicions per a les persones que hi treballen sense dependre d’iniciatives privades.
Al novembre toqueu al BIS, en aquell moment, quina serà la actualitat del grup?
En aquest moment ens trobem en el procés de preparar noves cançons (i tot indica que al novembre estarem igual); si tot va bé podrem estrenar alguna al BIS.
Podeu escoltar la seva música a continuació:
Data de publicació de la entrevista: 3 de setembre de 2017.