Entrevista: El Lado Oscuro de la Broca

Coneix els grups que tocaran al BIS del mes de juny de 2018.

Els zamorans El Lado Oscuro de la Broca son sens dubte un dels millors grups de noise que podem trobar a l’escena independent nacional. Els seus directes es caracteritzen per ser una apisonadora de soroll que a l’hora amaga un sentit melòdic ben definit, tot interpretat en directe amb una precissió aclaparadora. Acaben de publicar un nou EP, “Salvaje“, que és el resultat de diversos mesos de recerques i investigacions al voltant del moviment nomenat Land Art i la seva principal figura, Rosa Herbert, un EP per cert que es completarà més endavant amb una segona part anomeda “Oeste”. El BIS serà el lloc on presentin aquest EP per primer cop a Barcelona. Oportunitat fantàstica de descobrir un excel·lent grup en les entrevistes que fem als grups presents en la edició de juny del BIS.

Imagineu que no sé absolutament res de vosaltres, com ens explicarieu qui sou i la música que feu?

Doncs som 6 xicots que ens ajuntem al local d’assaig i toquem el que ens surt. Crec que és la millor definició.

Fins a quin punt en el moment actual és necessari un segell per a un grup com el vostre?

Creiem que imprescindible. Vivim en l’era de l’amistat. Com no siguis “amiguet” d’algú de la ràdio, festivals, o del circuit … estàs fotut. Només cal agafar els cartells dels festivals, o escoltar la ràdio. En el 80% es repeteixen els mateixos grups. Comprensible des del punt de vista de l’empresari que ven les entrades, però fa pudor una mica.

Per norma general sou compradors de música, o preferiu la comoditat de plataformes com Spotify, bandcamp o soundcloud per escoltar als vostres grups favorits?

Tenim de tot …. des de César que segueix comprant CDs, passant per Rubén i Rober que són fidels als vinils, o Roger que porta 30 anys escoltant cassets en el seu Renault 12. Juan escolta el Carrusel deportivo, i Brasi directament no sap el que són CDs, vinils o cassets.

Creieu necessari un estatut per a l’artista per defensar els seus drets?

Si amb això aconseguim deixar de perdre diners amb el grup, és clar !!!! jajajaja

En quin punt de professionalització us trobeu? Us veieu en algun moment vivint de la música?

Nooooo, mai. Cadascú tenim el nostre treball, i som feliços compaginant-ho amb la Broca, que és un hobbie, i fem el que ens agrada. Toquem els que ens ve de gust i quan ens ve de gust. Ningú ens obliga a res. A part som conscients que el nostre tipus de música no va a arribar mai a grans masses.

Si la gent jove no disposa de pressupost per a concerts, què faríeu per fomentar que les noves generacions s’aficionin a anar de concerts?

A Zamora no crec que hi hagi aquest problema. Tenim la sort que per 5-10 €, a l’Avalon o a La Cueva del Jazz, hi ha concerts cada setmana. És un luxe, ho sabem.

Al juny toqueu al BIS, en aquell moment, quina serà l’actualitat del grup?

Hem presentat aquest fa res l’EP a la nostra ciutat, i el proper bolo serà el del BIS, així que anem amb moltíssimes ganes de posar allò de cap per avall. A més juguem a casa de Joan i Rafa (El Genio Equivocado), i això ens posa.

Que diries al públic potencial del BIS de cara a animar-los a venir a veure la vostra actuació?

Que no haurien de perdre l’ocasió d’anar a un festival original i diferent, que aposta per grups que no veuràs a la resta de festivals majoritaris.

Escolta la música de El Lado Oscuro de la Broca a continuació:

Entrevista publicada al mes de maig de 2018

En Español