Entrevista: Murciano Total

Coneix els grups que tocaran al BIS del mes de novembre de 2017.

Murciano Total, la banda de Jose Lozano (ex Automatics) i Elena Molina s’ha convertit en tota una joia per als amants del pop electrònic carregat de guitarres. Moderns, però alhora tradicionals, macarres i viscerals però delicats. Després de un debut sonat, anomenat “Quereres y dejenes“, continuen el seu tarannà musical per la història de les cobles tradicionals murcianes amb “Enquinias” (2016), i més recentment amb “Cencia” (2017). Ambdós darrers treballs els presenten per primer cop a Barcelona dins de la programació del BIS, i sens cap mena de dubtes seran una de les atraccions de la nit del 4 de novembre a l’Espai Jove Les Basses. Parlem amb Jose Lozano

Imagineu que no sé absolutament res de vosaltres, com m’explicaríeu qui sou i la música que feu?

Fem pop fent servir bolquets de teclats i guitarres, massa electrònic per als amants de les guitarres, massa guitarrer per als amants de la música electrònica.

Fins a quin punt en el moment actual és necessari un segell per a un grup com el vostre?

És molt necessari. En el nostre cas, El Genio Equivocado ens gestiona tot allò del que no tenim ni idea de fer, a més de que s’encarreguen de la fabricació física de la nostra música, cosa que ens encanta.

Per norma general sou compradors de música, o preferiu la comoditat de plataformes com Spotify, bandcamp o soundcloud per escoltar vostres grups favorits?

Seguim comprant discos físics però també escoltem molt música per aquestes plataformes, és una eina excel·lent per descobrir nous grups.

Creus necessari que hi hagi un estatut del músic, amb el seu conveni col·lectiu?

Doncs alguna cosa s’haurà de fer. Almenys per evitar els casos de precarietat o irregularitats que en algunes ocasions ens trobem

En quin punt de professionalització us trobeu? Us veieu en algun moment vivint de la música?

Estem en un punt perfecte per a nosaltres, una cosa intermèdia entre l’amateurisme i la professionalitat. Fem el que ens dóna la gana sense cap pressió. I no, no crec que em vegi vivint de la música, som de tocar poc i avui dia és l’única manera de guanyar alguna coseta al mon de la música.

Si la gent jove no disposa de pressupost per a concerts, què faríeu per fomentar que les noves generacions s’aficionin a anar de concerts?

No tinc ni idea i no crec que sigui un problema d’ara.

Al novembre toqueu al BIS, quina serà la actualitat del grup en aquell moment? 

Seguirem presentant el nostre darrer disc, “Cencia”, encara que en el concert serà una selecció dels tres que portem. Ara mateix estem començant a donar-li voltes al cap de com serà el pròxim, provant coses, encara que no sortirà fins a finals de l’any que ve amb el que tancarem el cicle i després ja veurem el que fem. Possiblement hi haurà un vídeo abans del concert, estem ara mateix en procés de realització del mateix.

Escolta el seu darrer treball, “Cencia” a continuació…

Entrevista publicada a l’octubre de 2017